Naar inhoud naar top

Mountainbikenetwerk Midden-Limburg

Meylandtroute MB Heusden-Zolder (grote weergave)

Het Mountainbikenetwerk Midden-Limburg bestaat uit drie afzonderlijke routes en biedt een rijke afwisseling tussen bosrijke gebieden, prachtige heidelandschappen, weiden en vennen.
De Genkse route de Hoge Kempen loopt door verschillende bosgebieden. Het is een toeristische route met verschillende bezienswaardigheden zoals het Horensbergdam en het recreatiedomein Kattevennen. De groene lus sluit in het zuiden aan op het Mountainbikenetwerk Euregio (682 km aan routes).
Het centrale deel van het netwerk, de Heideroute die over grondgebied Zonhoven en Houthalen-Helchteren loopt, leidt langs het heidelandschap van natuur reservaat De Teut en de typische zandstroken van Molenheide met de prehistorische site De Holstenen.
Het rode verbindingsstuk gaat over de oude spoorwegbedding en loopt langs weilanden en natuurlijke vijvers en sluit zo aan met de Meylandtroute van Heusden-Zolder.
Dit westelijk deel van het netwerk loopt opnieuw door een bosrijke omgeving met talrijke bezienswaardigheden zoals Circuit Zolder, Domein Meylandt, de mijnterreinen en kasteel Vogelsanck. In Eversel en Viversel sluit dit netwerk aan op het Mountainbikenetwerk West-Limburg (71 km).

Praktische informatie:

  • Prijs mountainbikenetwerk Midden-Limburgkaart: € 4
  • Te koop: Infokantoor toerisme Heusden-Zolder 
                 dienst sport Heusden-Zolder, Heldenplein 1, Heusden-Zolder
  • Info: +32 11 80 80 85 – e-mail: sport@heusden-zolder.be

Meer info over deze en andere mountainbikeroutes vind je ook op de website van 'Sport in Vlaanderen'. Meer info over de mountainbikenetwerken in Limburg vind je op de website van Limburg.

mountainbikeroutes Heusden-Zolder

Ontdek Heusden-Zolder

Bekijk het filmpje
Overnachten in Heusden-ZolderUiT in Heusden-Zolder

Praktisch

Dienst toerisme en evenementen

Vrunstraat 6
3550 Heusden-Zolder
Briefwisseling: Heldenplein 1
Wegbeschrijving


tel. 011 80 80 88
fax 011 80 80 78
e-mail
Openingstijden