Naar inhoud naar top

Fietsroutenetwerk Limburg

Fietsroutenetwerk Limburg (grote weergave)

Stel zelf je fietsmenu samen dankzij het knooppuntensysteem (*) en geniet van eindeloos fietsplezier met vele autovrije trajecten onderweg. 
Stop tussendoor in een van de vele fietscafés.
Hotels en gastenkamers bieden interessante fietsarrangementen voor weekend en midweek. 
Via de themaroute 'land van 1001 vijvers', kom je langs de mooiste plekjes in De Wijers. Wil je ons mijnverleden ontdekken dan is de themakaart: "Dit noemen ze in Mjinentijd" iets voor jou.

Extra informatie:

  • Fietskaart Limburg: € 9,50
  • Themafietskaart De Wijers: € 3
  • Themafietskaart In Mijnentijd: € 3

Te koop bij infokantoor toerisme, Vrunstraat 6 of aan de balie vrije tijd, Heldenplein 1

(*) Een woordje uitleg
Op het  fietsroutenetwerk fiets je via een eenvoudig systeem van knooppunt naar knooppunt  (kruispunten van fietspaden). Deze zijn genummerd op duidelijk zichtbare, blauwe, rechthoekige borden. De borden staan op ooghoogte en bewegwijzeren de fietsroutes in 2 richtingen.
Om je weg te vinden gebruik je best de specifieke fietskaarten. Daarop vind je een gedetailleerd overzicht van het netwerk met alle knooppunten, alsook de afstand ertussen. In de bijlage vind je de fietsonthaal- en servicepunten, de fietscafés en -verblijven, stations, bezienswaardigheden enz.

Via deze handige website kun je zelf je route digitaal uitstippelen.

S.O.S. Weet waar je bent ingeval van nood!
Elk knooppuntenbord is uitgerust met een code, de zogenaamde X, Y-coördinaten met een reeks van cijfers (*). Bel je de 112? Dan vraagt de operator je naar de code van het dichtstbijzijnde bordje. Zo weten de hulpdiensten perfect waar je bent en zijn ze sneller ter plaatse. Het is immers niet altijd simpel om in een onbekende streek aan te geven waar men zich bevindt in noodgevallen.
(*) Een Lambert-coördinaat is een soort van GPS-coördinaat. 
Dit systeem is uniek en kan levens redden.
Ook jij kan mee waken over de leesbaarheid van de codes op de borden. Indien een code verdwenen of niet meer leesbaar is, kan dit gemeld worden op het gratis nummer 0800 96 96 7.

 

Ontdek Heusden-Zolder

Bekijk het filmpje
Overnachten in Heusden-ZolderUiT in Heusden-Zolder

Praktisch

Dienst toerisme en evenementen

Vrunstraat 6
3550 Heusden-Zolder
Briefwisseling: Heldenplein 1
Wegbeschrijving


tel. 011 80 80 88
fax 011 80 80 78
e-mail
Openingstijden