Naar inhoud naar top

Mijnterril

Wandelaars op de terril (grote weergave)

Wat Michelinsterren voor restaurants betekenen, zijn landschapssterren voor bijzondere stukjes natuur. De mijnterril is een driesterrenplekje dat je absoluut niet mag missen. Via het wandelpad vanaf de zuidvoet van de terril, bereik je de top op een hoogte van 155 m. Je wordt er beloond met een fascinerend uitzicht over de omgeving. Bij helder weer kan je kilometers ver kijken. Met de ‘spotter’ – een periscoopachtig kijktoestel - breng je het omringende landschap dichterbij: filmpjes en foto’s vertellen je meer over het mijnverleden.

Steenberg

De terril is opgebouwd uit stenen die bij de steenkool­winning mee naar de oppervlakte zijn gebracht. De hellingen aan de zuidkant van de terril hebben een eigen microklimaat, waardoor heel wat zeldzame plant- en diersoorten zich hier thuis voelen. De begrazing door een grote kudde schapen zorgt voor een stevige grasmat die erosie tegengaat. Aan de voet van de steenberg ligt Lindeman, één van de eerste tuinwijken in Limburg. Smaakvol tafelen doe je er in één van de gezellige Italiaanse tavernes.

Praktische informatie:

Afstand - 2,5 km | van zonsopgang tot zonsondergang | picknickbanken en parking aanwezig Vertrek: Halstraat z/n, Heusden-Zolder | fietsknooppunt 307

Gratis brochure bij Toerisme Heusden-Zolder          

Ontdek Heusden-Zolder

Bekijk het filmpje
Overnachten in Heusden-ZolderUiT in Heusden-Zolder

Praktisch

Dienst toerisme en evenementen

Vrunstraat 6
3550 Heusden-Zolder
Briefwisseling: Heldenplein 1
Wegbeschrijving


tel. 011 80 80 88
fax 011 80 80 78
e-mail
Openingstijden