Naar inhoud naar top

CEDUBO (Centrum Duurzaam Bouwen)

Oude badzaal met CEDUBO (foto Marie-Josee Geerts) (grote weergave)

Op 12 april 2002 opende de vzw Centrum Duurzaam Bouwen (CEDUBO) de deuren van het 10.000 m2  grote informatie- en coördinatiecentrum in de voormalige badzaal op de mijnsite te Heusden-Zolder. Vanuit deze unieke locatie  wenst CEDUBO het duurzaam bouwen op grote schaal te promoten met diverse activiteiten, zowel voor particulieren als voor professionelen uit de bouwsector.

 • Meetingcenter
  Met het kwalitatief hoogstaand meetingcenter heeft CEDUBO alle faciliteiten in huis om van uw jaarvergadering, bedrijfspresentatie, personeelsfeest, … een succes te maken.
  Er is een volledig uitgerust auditorium voor >180 personen, vergaderzalen en andere ruimtes voor diverse activiteiten.
  De cateringfirma Den Lavaar zorgt voor verfijnde diners, recepties, enz. Zij baten tevens het cafetaria-eethuis uit waar u steeds terecht kunt voor een snelle hap of zakenlunch.

 • Permanente Producttentoonstelling
  Hier worden in een 20-tal stappen al de fasen van het bouwproces overlopen. In de eerste stap komen o.a. leningen en verzekeringen aan bod. In de volgende stappen worden thema’s behandeld zoals ruwbouw, isolatie, waterbeheer, enz.
  Aan de hand van praktische aandachtspunten, maquettes op ware grote en productinformatie van fabrikanten kunnen de bezoekers zich in een vrij technisch kader informeren over duurzaam bouwen.

 • Tijdelijke thematentoonstellingen
  Jaarlijks wordt één thema uit het complexe gegeven ‘duurzaam bouwen’ benadrukt met een interactieve tentoonstelling in de grote expo-hal.
  Thema’s o.a. zijn “energie”, “water”, enz.

 • Seminarieprogramma voor professionelen
  CEDUBO werkt continu aan een programma van seminaries en opleidingen om professionelen uit de bouwsector, overheidsambtenaren en andere geïnteresseerden te informeren over nieuwe ontwikkelingen in het kader van duurzaam bouwen.

 • Opleidingen en infodagen voor particulieren
  Zowel tijdens het bouwen of verbouwen als tijdens het bewonen van zijn huis, heeft de particulier een doorslaggevende invloed op tal van factoren die verband houden met duurzaam bouwen (energie, watergebruik, onderhoud, enz).
  Daarom organiseert CEDUBO ook voor particulieren praktijkgerichte opleidingen en workshops.

Praktische informatie:
Reservatie: +32 11 79 97 51
Info: info@centrumduurzaambouwen.be - www.centrumduurzaambouwen.be 
Locatie: Marktplein 7 bus 1, Heusden-Zolder
Tip: combineer een bezoek aan Centrum Duurzaam Bouwen met een bezoek aan een
       Turkse Moskee, de Terril of een rondleiding op de mijnsite

Ontdek Heusden-Zolder

Bekijk het filmpje
Overnachten in Heusden-ZolderUiT in Heusden-Zolder