Naar inhoud naar top

Turkse Moskee 'Selimiye'

Turkse Moskee - Cultuurhuis (grote weergave)

De Turkse Moskee 'Selimiye' is één van de twee erkende moskees in Heusden-Zolder.

De oorspronkelijke Turkse moskee, behorende tot de Diyanet koepel, werd in 1963 gebouwd door de mijndirectie. In 1976 kocht de Turkse gemeenschap het gebouw aan en verbouwde het volledig. De laatste verbouwing van de moskee dateert van 1990. In 2003 is een nieuwe ontvangst- en feestruimte en een moratorium toegevoegd. De Turkse gemeenschap organiseert vooral religieuze activiteiten zoals gebedsdiensten, koranlessen, organisatie van het offerfeest en religieuze uitwisselingen met de katholieke gemeenschap. Bij dit laatste worden soms oecumenische bezinningsactiviteiten georganiseerd. Katholieken worden dan uitgenodigd op het offerfeest en Iftar-avonden. Van de andere kant worden de moslims door de katholieken uitgenodigd voor het bijwonen van de paaswake en de kerstvieringen.

Praktische informatie:

  • De moskee is altijd open en bezoek is welkom. Dagelijks zijn er 5 gebedsdiensten. Rekening houdende met de moslimkalender gaan deze diensten telkens door op een ander uur van de dag.
    Deze uren zijn na te vragen in het Belgisch Ontmoetingscentrum op de Koolmijnlaan.
    !! Gelieve voor het betreden van de moskee uw schoenen uit te doen en ze te plaatsen in de daarvoor bestemde rekken. Dan neemt u best plaats achteraan op het verhoogde gedeelte van de moskee.
  • Locatie: Valentinusstraat 61, Heusden-Zolder
  • Tel.: +32 11 57 12 18

Ontdek Heusden-Zolder

Bekijk het filmpje
Overnachten in Heusden-ZolderUiT in Heusden-Zolder

Praktisch

Dienst toerisme en evenementen

Vrunstraat 6
3550 Heusden-Zolder
Briefwisseling: Heldenplein 1
Wegbeschrijving


tel. 011 80 80 88
fax 011 80 80 78
e-mail
Openingstijden