Naar inhoud naar top

Wandelen in De Wijers

startplaats (grote weergave)

Bolderberg-Viversel

Vijvers en heuvels met een rijk verleden

Wandelgebied Bolderberg-Viversel, onderdeel van het oudste beschermde landschap in Vlaanderen, vind je terug op Heusden-Zolders grondgebied en is een deel van ‘Het Land van 1001 Vijvers’ De Wijers.

Dit wandelgebied is centraal in Limburg gelegen en is de ideale uitvalbasis voor zowel korte wandelingen met de kinderen als een dagtocht door De Wijers.

De bewegwijzerde routes brengen je tot in het hart van dit uitzonderlijk gebied met vijvers, bossen en heide. Neem je verrekijker mee om o.a. watervogels te spotten.

Groen: 3,8 km / ca. 40 min.
De Bolderberg en de Galgenberg zijn overblijfselen van een groot duinengebied dat zich hier 65 miljoen jaren geleden uitstrekte. De ondergrond wordt er gevormd door ijzeroer en ijzerzandsteen.

Blauw: 5,1 km / ca. 1u20
Tijdens de wandeling kom je gagel tegen, een sterk ruikend kruid, in de volksmond 'mottenkruid’ of ‘vlooienkruid’ genoemd. Het kruid is beschermd en komt veel voor in de buurt van vijvers of moerassen.

Oranje: 8,9 km / 2u10
Deze wandeling gaat langs de Galgenberg waar destijds de galg werd opgesteld om ter dood veroordeelden te berechten. De wandeling leidt je tussen de vijvers door, passeert Circuit Zolder en voert je langs het kanaal terug tot Domein Bovy.

Rood: 11,7 km / ca. 2u55
Deze wandeling leidt je door de adellijke bossen van Vogelsanck. Het domein is sinds 1741 eigendom van familie de Villenfagne de Vogelsanck. Boven op de top van de Bolderberg geniet je van een prachtig vergezicht en kom je tot bezinning in de Kapel van de Kluis.

Startplaats: Domein Bovy - Galgeneinde 22 - 3550 Heusden-Zolder
Download: wandelen in de omgeving Bolderberg - Viversel

of te koop via: www.wandeleninlimburg.be/nl/webwinkel/de-wijers/

Datum van het bericht: maandag 27 april 2020
alle nieuws »

Ontdek Heusden-Zolder

Bekijk het filmpje
Overnachten in Heusden-ZolderUiT in Heusden-Zolder