Naar inhoud naar top

Wandelen in De Wijers

startplaats (grote weergave)

Bolderberg-Viversel

Vijvers en heuvels met een rijk verleden

Wandelgebied Bolderberg-Viversel, onderdeel van het oudste beschermde landschap in Vlaanderen, vind je terug op Heusden-Zolders grondgebied en is een deel van ‘Het Land van 1001 Vijvers’ De Wijers.

Dit wandelgebied is centraal in Limburg gelegen en is de ideale uitvalbasis voor zowel korte wandelingen met de kinderen als een dagtocht door De Wijers.

De bewegwijzerde routes brengen je tot in het hart van dit uitzonderlijk gebied met vijvers, bossen en heide. Neem je verrekijker mee om o.a. watervogels te spotten.

Groen: 3,8 km / ca. 57 min.

Deze korte, groene route laat je kennismaken met het bos en de heide van Bolderberg. De ideale route voor het hele gezin, die je kan starten of afsluiten met een fris drankje. Extra leuk is het mulle zand om door te sloffen!

Wandelgebied Bolderberg - Viversel: de getuigenheuvels Bolderberg en Galgenberg vertellen het verhaal van een ver verleden. Je moet er wel een stevige klim voor over hebben. Op de top van de Bolderberg word je beloond met een prachtig panorama op de vijvers en het kasteel van Terlaemen.

  • Honden steeds aan de leiband.

Blauw: 5,1 km / ca. 1u16

De blauwe route leidt je langs de Kluis, toont je een prachtig panorama (verkozen tot één van de mooiste plekjes in de Lage Kempen) en loodst je langs de natte bossen onderaan de berg.

De getuigenheuvels Bolderberg en Galgenberg vertellen het verhaal van een ver verleden. Je moet er wel een stevige klim voor over hebben. Op de top van de Bolderberg word je beloond met een prachtig panorama op de vijvers en het kasteel van Terlaemen. Stap zeker ook even binnen in de Kluis van OLV Loreto voor een kort moment van bezinning. Wist je trouwens dat hier nog écht een kluizenaar woont?

Na je wandeling kan je op Domein Bovy genieten van een verdiende rustpauze. De kinderen zullen er zich zeker amuseren met de boerderijdieren of de speeltuin.

  • Honden steeds aan de leiband.

Oranje: 8,9 km / 2u10

De oranje wandeling gaat rond de Galgenberg, dus je maakt niet de steile beklimming. Je wandelt verder langs de oevers van de vijvers van Terlaemen en ontdekt Circuit Zolder vanaf het Albertkanaal. Op Domein Bovy wandel je via een knuppelpad door de vijvers.

  • Honden steeds aan de leiband.

Rood: 11,7 km / ca. 2u55


Deze wandeling leidt je door de adellijke bossen van Vogelsanck. Het domein is sinds 1741 eigendom van familie de Villenfagne de Vogelsanck.

Boven op de top van de Bolderberg geniet je van een prachtig vergezicht en kom je tot bezinning in de Kapel van de Kluis.

Een ideale wandeling voor flinke stappers.

  • Honden steeds aan de leiband.

Startplaats: Domein Bovy - Galgeneinde 22 - 3550 Heusden-Zolder
Download: wandelen in de omgeving Bolderberg - Viversel

of te koop via: www.wandeleninlimburg.be/nl/webwinkel/de-wijers/

Datum van het bericht: maandag 27 april 2020
alle nieuws »

Ontdek Heusden-Zolder

Bekijk het filmpje
Overnachten in Heusden-ZolderUiT in Heusden-Zolder

Praktisch

Dienst toerisme en evenementen

Vrunstraat 6
3550 Heusden-Zolder
Briefwisseling: Heldenplein 1
Wegbeschrijving


tel. 011 80 80 88
fax 011 80 80 78
e-mail
Openingstijden