Naar inhoud naar top

'Suite voor de laatste mijn' 30 september tot 8 oktober

Suite voor de laatste mijn (grote weergave)

30 september 1992: het einde van de rijke Limburgse mijngeschiedenis. N.a.v. deze 25 jaar sluiting organiseren we een totaalproject op de mijnsite.

 

Info en tickets: www.muze.be

Muzikaal & beeldend eerbetoon aan de steenkoolmijn van Zolder n.a.v. 25 jaar sluiting.

Een gloednieuw muziekstuk ‘Suite voor de Laatste Mijn’ van 25 min. gecomponeerd door de virtuoze muzikanten van MUZE JAZZ ORCHESTRA & mondharmonicafenomeen Steven De bruyn.
Live uitgevoerd vanaf 30 september met beelden uit het rijke mijnarchief, artistiek gemonteerd door Remo Perrotti & Levi Calcagnile.
Het koor Exsultate zal met ruim 50 enthousiaste zangers en zangeressen deelnemen aan de uitvoering.

Expo in ZLDR Luchtfabriek

Voor en na de uitvoering van de muzikale suite kan je ronddwalen in de compressorenzaal van ZLDR Luchtfabriek voor een boeiende expo.

  • Journalistieke en artistieke (portret)fotografie van o.m. Johnny Harsch, Herman Selleslags, Tony Van Galen & Jonny Vekemans.
  • Beeldend werk van o.m. Herwig Nulens, Robin Das & An Vanderlinden.
  • Hedendaagse ontwerper geïnspireerd door de geschiedenis van de koolmijnen: Paul Koenen & Anna Tuhus.
  • Het Museum Woutershof uit Heusden-Zolder heeft dit jaar bijzonder onderzoek gedaan naar de sociale en ‘zorgende’ rol van de steenkoolmijn. Ontdek de selectie van oude foto’s, affiches en bijzondere voorwerpen tijdens de ‘Suite voor de Laatste Mijn’.
  • De koolmijn heeft niet alleen een verleden maar ook een hele boeiende toekomst. In opdracht van Z33 heeft het Italiaanse collectief Space Caviar in het voorjaar 2017 actieve workshops georganiseerd met inwoners uit de mijnstreek onder de noemer KOLENSPOOR CITY PROJECT. Met potlood en schaar gingen vele tientallen mensen aan de slag om een eigenzinnige toekomstvisie uit te tekenen. De resultaten worden van 30/09 tot 8/10 samengebracht in ZLDR Luchtfabriek. Er is op zaterdag 30/09 van 14u tot 18u zelfs een publieke workshop waaraan je kan deelnemen.

Reünie ex-mijnwerkers

Op zaterdagnamiddag 30 september van 14u tot 20u organiseert de Vriendenkring KS een grote reünie in de ‘badzaal’ [Cedubo/Den Lavaar] en op het terras van ZLDR Luchtfabriek voor alle ex-mijnwerkers, hun familie en sympathisanten. Ongetwijfeld een hartverwarmend weerzien waar vele herinneringen worden bovengehaald. Info: www.ksvriendenkring.be of www.mijnwerker.info.

Datum van het bericht: maandag 11 september 2017
alle nieuws »

Ontdek Heusden-Zolder

Bekijk het filmpje
Overnachten in Heusden-ZolderUiT in Heusden-Zolder