Naar inhoud naar top

22 april Erfgoeddag Heusden-Zolder

campagnebeeld erfgoeddag 2018: kiezen (grote weergave)

Heusden-Zolder doet ook mee.

Museum Woutershof - Dekenstraat 28

Honderd jaar geleden, op 11 november 1918, kwam er een einde aan de Eerste Wereldoorlog. Welke gevolgen had dat mondiale conflict voor de Zolderse bevolking? Hoe maakten de toenmalige wereldleiders de politieke keuze tussen oorlog of vrede? En betekende de wapenstilstand van 11 november echt het einde van de oorlog, of was het een gewapende vrede?

De vaste collectie is gratis te bezoeken., Dit is een kindvriendelijke activiteit., De activiteit loopt verder na Erfgoeddag, De activiteit focust op cultureel erfgoedzorg., Er is parking vlakbij de activiteit., Er is eet- en/of drinkgelegenheid op de loc tijdens Erfgoeddag van 10 tot 18 uur, na Erfgoeddag elke dag tot en met 11 november 2018 te bezoeken van 14 tot 17 uur. Na Erfgoeddag is de toegang betalend. Toegankelijkheid: gedeeltelijk. Wil je meer informatie over deze activiteit? Bezoek de website van Erfgoeddag of download onze gratis ErfgoedApp in Google Play of in de App Store. Alle activiteiten van Erfgoeddag zijn GRATIS. Voor enkele activiteiten moet je vooraf reserveren of is het aantal plaatsen beperkt. Al deze informatie vind je op de website van Erfgoeddag of in de ErfgoedApp.

Prijs

Gratis

Contact

Gedeeltelijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers

 

ZLDR Luchtfabriek, Marktplein 5

 Benieuwd hoe er op 800 meter diepte geademd en gewerkt kon worden of hoe het voelt om in een oneindige schacht te staan? Ontdek het tijdens de rondleidingen in ZLDR Luchtfabriek. Wandel tussen de reusachtige compressoren van het ophaalmachinegebouw, bekijk intrigerende films, luister naar getuigenissen over het mijnwerkersberoep en laat je verrassen door de verhalen van ervaren gidsen.

De vaste collectie is gratis te bezoeken., De activiteit loopt verder na Erfgoeddag, Er is parking vlakbij de activiteit., Er is eet- en/of drinkgelegenheid op de locatie van de activiteit. Doorlopend open van 10 tot 17 uur.

Rondleidingen starten om 10, 11.30, 14 en 15.30 uur. Toegankelijkheid: gedeeltelijk.

Wil je meer informatie over deze activiteit? Bezoek de website van Erfgoeddag of download onze gratis ErfgoedApp in Google Play of in de App Store. Alle activiteiten van Erfgoeddag zijn GRATIS. Voor enkele activiteiten moet je vooraf reserveren of is het aantal plaatsen beperkt. Al deze informatie vind je op de website van Erfgoeddag of in de ErfgoedApp.                                                     

Programma Vlaanderen: www.erfgoeddag.be

 

 

 

 

 

 

 

 

Datum van het bericht: donderdag 01 maart 2018
alle nieuws »

Ontdek Heusden-Zolder

Bekijk het filmpje
Overnachten in Heusden-ZolderUiT in Heusden-Zolder