Naar inhoud naar top

Bovy terug in eigen handen

domein Bovy in betere tijden (grote weergave)

Het gemeentebestuur is bijzonder verheugd te melden dat dinsdagavond 4 oktober 2016 een minnelijke beëindiging ondertekend is met de huidige erfpachtnemer van Bovy.
Deze overeenkomst moet wel nog bekrachtigd worden door een beslissing van het schepencollege op 10 oktober 2016 en door de gemeenteraad van eind deze maand.

De huidige toestand van het domein zorgt voor veel ongenoegen bij onze lokale bevolking.

Bovy is de laatste jaren inderdaad veel van zijn historische uitstraling verloren en geeft als domein

een eerder verwaarloosde indruk, hetgeen zowel door de bestuurlijke overheid als door de inwoners van de gemeente erg wordt betreurd.

Nu Bovy terug in eigen handen is, kunnen we het domein terug zijn prachtige uitstraling geven. Ook wenst het gemeentebestuur werk te maken van een heropstart van de horecazaken die op het binnenplein van het domein gevestigd waren. Op die manier wordt het domein terug een gezellige ontmoetingsplaats en kunnen de inkomsten aangewend worden voor de kosten voor onderhoud en uitbating van het park.

Op welke manier dit moet gebeuren, met welke hulp, welke instanties hiermee kunnen betrokken worden, gaan we nu verder intensief bekijken.

Achter de schermen is reeds hard gewerkt om dit te kunnen realiseren. We kunnen een negatief hoofdstuk afsluiten en met volle overgave de toekomst tegemoet zien. Maar we beseffen dat er nog veel werk aan de winkel is. Daarom durven we ook aan onze inwoners vragen om enig geduld op te brengen zodat we het domein weer voor 100% op de rails kunnen zetten.

We zijn verheugd dat Bovy terug in handen is van Heusden-Zolder en zullen er alles aan doen om van Bovy terug een ontmoetingsplaats te maken waar onze inwoners en wij zelf trots op kunnen zijn.

Bekijk het interview met onze burgemeester op TVL

Datum van het bericht: zaterdag 30 juli 2016
alle nieuws »

Ontdek Heusden-Zolder

Bekijk het filmpje
Overnachten in Heusden-ZolderUiT in Heusden-Zolder