Naar inhoud naar top

Dinsdag 15 augustus - Geleide familiefietstocht en fietswijding.

fietstocht voorafgegaan door fietswijding. (grote weergave)

Op 15 augustus organiseert VZW Toerisme Heusden-Zolder een fietstocht,voorafgegaan door een fietswijding  Een unieke gelegenheid om Heusden-Zolder beter te leren kennen.

De fietsroute van 30 km loopt door bossen en weiden, langs domeinen, kastelen en restanten van een rijk mijnverleden, een tocht waarbij het natuurschoon de groene draad vormt, alle troeven voor een gezellige uitstap.

Start en aankomst: Brasserie The Wheels vlak bij de BMX-piste op het Circuit Zolder.
Stipt om 11:00u begeven we ons naar de Sacramentskapel, gelegen midden in het domein Circuit Zolder. Hier houden we even stil voor een korte bezinning en een fietswijding (*) om zo onze fietstocht veilig verder te zetten in  de bossen. We ontdekken de landgoederen van de kastelen “Terlaemen” en “Vogelsanck”. Een stuk natuur dat zijn gelijke niet kent.

(*) voor wie interesse heeft om de sacramentsprocessie mee te volgen kan starten aan de kerk van Viversel om 9u30: de processie trekt naar de Sacramentskapel met op 10u30 een openluchtmis.

Rond 13.00u: Den Lavaar. Hier kunnen we even op adem komen en genieten van hapje of een fris drankje (eventueel je eigen picknick verorberen kan ook, mits een consumptie).

Nadat André Dumont in 1901 steenkool ontdekte, is het uitzicht van deze omgeving volledig veranderd. Tuinwijken, mijngebouwen, schachtbokken en terrils gaven het landschap een nieuwe horizon. Ook nieuwe culturen deden hun intrede. De Lindeman, de moskee, de terril, allen zijn stille getuigen van het mijnverleden.

14.00 uur: vertrek deel 2 van de fietstocht. Over het oude kolenspoor en door de vallei van de Mangelbeek rijden we langs het kasteel Meylandt richting Albertkanaal en via Viversel naar Brasserie The Wheels (aankomst omstreeks 16.00 uur). Hier kunnen we nog nagenieten van een verfrissend drankje. Je kan ook inschrijven voor een heerlijk speciaal 'Wijersstoofpotje' aan € 15 pp (voor 10 augustus inschrijven op 0484 14 60 50)

 

Info: 0498 79 31 55 bert.sr.rodiers@gmail.com                                                             

 

Datum van het bericht: dinsdag 20 september 2016
alle nieuws »

Ontdek Heusden-Zolder

Bekijk het filmpje
Overnachten in Heusden-ZolderUiT in Heusden-Zolder