Naar inhoud naar top

21 en 22 april 2018 - Speedway Heldzold Stars

speedway Helzold Heusden-Zolder (fot Benny Kupers) (grote weergave)

Team Speedway Helzoldstars vs team Europa

Op zaterdag 21 april heeft u de kans om GRATIS kennis te maken met de speedwaysport! We starten die dag met try-outs voor nieuwe aspirant-piloten. Deze zullen plaats vinden tussen 9 en 12u.

Namiddag zijn er de vrije trainingen die starten om 13u. Hiernaast worden er tevens een aantal demo's gegeven door onze Classic speedway fanaten. Zij zullen u mee terug nemen in de tijd en u tonen hoe er enkele decennia geleden speedway gereden werd. De techneuten onder u kunnen in het vrij toegankelijke rennerspark de mecaniciens van dicht bij aan het werk zien hoe zij de motoren afstellen voor de wedstrijd van de volgende dag.

Gedurende de gehele dag zullen een foodtruck en een pastamobiel er voor zorgen dat jullie niets te kort komen op culinair vlak. Een drankje kan genuttigd worden in onze tent.

Zondag 22 april opent SpeedwayClub Helzold officieel haar speedwayseizoen 2018. Dit jaar beginnen we het seizoen met een succesformule uit het verleden, een team speedway wedstrijd. De piloten uit de internationale klasse van de Helzoldstars zullen er dan in eigen stadion alles aan doen om Team Europa te verslaan. U kan die dag genieten van topspeedway met piloten uit heel Europa.

In de klasse van de nationalen zullen we de Belgen Willy Kennis en Alessandro Borgia aan het werk zien tegen rijders uit Nederland, Duitsland, Frankrijk en Engeland. Mooi om zien is dat in deze klasse 2 jongedames de strijd aan gaan met hun mannelijke collega's; publiekslievelinge Kelly Velda uit Nederland en de Française Audrey Dupuy uit Frankrijk.

In het bijprogramma presenteren we classic speedway. Hier zullen “classic rijders” een aantal demo's rijden met classic speedwaymotoren. Daarnaast zijn er, voor het eerst terug te zien in België sinds lange tijd, de 125cc jeugd rijders uit Nederland.
Verder zal er ook een demonstratie zijn van zijspannen en go-karts.

De officiële trainingen starten om 10u, gevolgd door de eerste heat om 12.30u.
Ook buiten de piste zal er dit seizoen heel wat bedrijvigheid zijn. We voorzien een aantal standjes en attracties voor jong en oud, een optreden dat aangenaam zal zijn voor oog en oor en iedere toeschouwer zal één gratis lotje ontvangen voor onze loterij met als hoofdprijs een reis.
Verder is, zoals gewoonlijk, het rennerspark vrij toegankelijk en wordt de innerlijke mens ook niet vergeten.

Tickets online kosten €13 en aan de kassa €14.
Parkeren en een programmaboekje zijn gratis.

Plaats: Helzoldstadion
           Helzoldlaan 14 - Heusden-Zolder
Info:  
www.speedwayclubhelzold.be of www.facebook.com/events/1251000178334820/
+32 (0) 11 43 34 75
GSM: +32 (0) 477 13 97 68
info@speedwayclubhelzold.be

Datum van het bericht: dinsdag 02 januari 2018
alle nieuws »

Ontdek Heusden-Zolder

Bekijk het filmpje
Overnachten in Heusden-ZolderUiT in Heusden-Zolder