Naar inhoud naar top

14 en 15 augustus: Bolderberg en Viversel het toneel van processietradities

Processie van het H. Mirakel te Viversel Heusden-Zolder (grote weergave)

Twee bijzondere processies, gedragen door de dorpsgemeenschap, uitnodigend voor wie sereniteit en een beetje nostalgie kan waarderen.

14 augustus 2018: Kaarskensprocessie van Bolderberg.

Ieder jaar, aan de vooravond van het feest van Maria's Tenhemelopneming, trekken pelgrims en parochianen vanaf de kerk van Bolderberg in processie bij kaarslicht naar de Kluis van Bolderberg. Bovenop de Bolderberg aangekomen vormt de kapel van 'Onze-Lieve-Vrouw van Loreto' het decor voor de eucharistieviering in openlucht.
Het 'Ensemble Herman Elegast', het vocaal trio met kluisbewoner Pieter Stevens, zal dit gebeuren ondersteunen met Marialiederen uit Oost en West.
De Kluis van Bolderberg is sinds de stichting in 1673 een stille spirituele plek middenin een stukje prachtige natuur. Sinds de restauratie in 2006 is de Kluis opnieuw bewoond en de kapel toegankelijk als plaats van gebed.

De kaarskensprocessie vertrekt op 14 augustus om 19.30 uur aan de kerk van Bolderberg (Sint-Jobstraat 66, 3550 Heusden-Zolder).
Kluis van Bolderberg Kluisstraat 90 B-3550 Heusden-Zolder
Meer info: +32 (0) 474 38 79 21  www.facebook.com/KluisVanBolderberg

15 augustus 2018: Processie van het Heilig Sacrament van Mirakel.

Om 9.30 uur verzamelen de processiegangers aan de kerk van Viversel om in een kleurrijke stoet begeleid door de Koninklijke Harmonie Eigen Volk naar de kapel van 'het Heilig Sacrament van Mirakel' te trekken. Deze is gelegen op de Sacramentsberg binnen het evenementendomein Circuit Zolder. Bij aankomst omstreeks 10.30 uur heeft aan de kapel een eucharistieviering plaats. Al is deze dag een feestdag ter ere van Maria en worden er dan op vele plaatsen processies aan haar gewijd, in Viversel is sinds mensenheugenis de processie gewijd aan het Heilig Sacrament.  Deze processie is één van de weinigen die het concilie Vaticanum II heeft overleefd. 

Sint-Quirinuskerk, Kerkstraat B-3550 Heusden-Zolder
Meer info: +32 (0) 42 23 11

 

Datum van het bericht: dinsdag 31 oktober 2017
alle nieuws »

Ontdek Heusden-Zolder

Bekijk het filmpje
Overnachten in Heusden-ZolderUiT in Heusden-Zolder